10.2. – 28.2.2021
Seija Rissanen, maalauksia
Pekka Holopainen, maalauksia ja veistoksia

Seija Rissanen

On espoolainen kuvataiteilija. Hänellä on työhuone Karhusaaressa. Pääasiallisesti hän työskentelee öljy- ja akryyliväreillä, mutta myös puupiirtäminen on hänestä mielenkiintoista. Oppinsa hän on ammentanut useilta hyviltä opettajilta/taiteilijoilta. Hän on myös osallistunut useille eri taidekursseille.

”Mikä saa minut aina uudelleen ja uudelleen ottamaan pensselin käteen ja värit esille? Musiikki, luonto ja metsässä kävely. Samoin saatan innostua aivan pienistäkin näkemistäni asioista pihapiirissä, kaupunkinäkymistä, ihmisistä, tai jopa sanoista saattaa mielikuvitus lähteä omaan liitoonsa. Yritän seurata aikaa, mitä ympärillämme tapahtuu. Maalaaminen on minulle yksi tärkeimmistä asioista elämässäni,” kertoo Seija Rissanen

Jäsenyydet:Suomen Taidemaalariliitto, Espoon kuvataiteilijat, Suomen Taiteilija seura, Kuvasto


Pekka Holopainen

Jälleen on kulunut kolme vuotta siitä, kun Pekka Holopaisella oli yksityisnäyttely Galleria Saimassa. Silloin Holopaisen edellisen ekspressiivisen kauden maalaukset olivat muuttuneet kohti ei esittävää ilmaisua. Nyt voisi todeta, että ekspressiivisen kauden ilmaisu on palaamassa - voimakkain vedoin ja vahvoin värein.

Toisin on veistoksissa, ekspressiivisen kauden muodot ovat entistäkin pelkistetympiä. Lähtökohtana on kuitenkin aina figuuri. Vapaampi muoto sallii katsojalle enemmän tulkintaa. Veistokset eivät olekaan enää tunnistettavia figuureja, vaan ne hengittävät musiikin rytmejä, kauneuden voimaa ja elämää.


Tervetuloa tutustumaan helmikuun taiteilijoiden näyttelyyn Saimaan!

Lea Karttunen
galleristi

Seija Rissanen, akryyli, 2020

Seija Rissanen, Heijastuksia syvällä vedessä, akryyli, 100x100 cm, 2019

Seija Rissanen, Marraskuun 23. päivä 2020

Pekka Holopainen, Ikaros, pronssi, 2020.

 
 

Pekka Holopainen, Kompositio, akryyli, 2021

Pekka Holopainen, Valon voima, akryyli, 2021

Pekka Holopainen, Yhdessä, akryyli, 2021