12.5. - 30.5.2021

Whisper

Marianna Raikkala & Jasmin Yli-Huhtala


”Whisper” (Kuiskaus) on näyttely, joka tuo yhteen kaksi nuorta taiteilijaa ja kaksi tyylisuuntaa – abstraktin ja figuratiivisen.

Näyttelyymme sisältyy paljon tunnetta, sillä matkamme tähän hetkeen on ollut pitkä ja kulkenut monen sattuman sekä eri alanvalintojen kautta. Rakkaus taiteeseen ja luomiseen on kuitenkin ollut elämässämme aina läsnä, kuin kuiskaus taustalla. Nyt vuonna 2021 olemme molemmat päättäneet kuunnella sen ääntä. "Whisper" on meille ensimmäinen näyttely täysipäiväisinä taiteilijoina ja haluamme sen kautta jakaa rakkautemme taiteeseen kanssanne.

Lämpimästi tervetuloa!

Rakkaudella,
Jasmin & Marianna


Marianna Raikkala (s. 1993) on helsinkiläinen taiteilija, jonka rakkaus taiteeseen ja uuden luomiseen on syntynyt jo hänen lapsuudessaan. Raikkalan teokset ovat pääosin abstrakteja, mutta vartuttuaan merellisessä Lauttasaaressa hänen teoksistaan löytyy usein luonnon inspiroimia värejä ja muotoja.
Keväällä 2021 Raikkala viimeistelee opintonsa viestinnän parissa ja siirtyy tekemään taidetta täysipäiväisesti studiolleen Helsingin keskustaan.

Jasmin Yli-Huhtala (s.1991) on riihimäkeläinen taiteilija. Hän työskentelee ateljeessaan Riihimäen keskustassa. Kuvataide on liittynyt vahvasti heidän sukuunsa, siksi rakkaus taiteeseen syttyi hänellä jo varhaislapsuudessa.
Ominaisinta hänen teoksissaan ovat suuret kasvokuvat ja naishahmot, jotka seikkailevat esittävän ja abstraktin välimaastossa.
Lähivuosina Yli-Huhtala on osallistunut 15 näyttelyyn, Suomessa ja ulkomailla. Tänä vuonna hän ryhtyi tekemään taidetta täysipäiväisesti. Kymmenen vuoden työura muulla alalla sai väistyä tieltä.

Jäsenyydet: Riihimäen Kuvataiteilijat ry ja Suomen Taiteilijat ry

Marianna Raikkala, 2021

Jasmin Yli-Huhtala 2019