21.8. - 8.9.2019
Elina Laurinen ja Elvi Rangell
LUPA NAUTTIA

maalauksia


ELINA LAURINEN JA ELVI RANGELL antavat Sinulle luvan nauttia taiteestaan. He toivovat, että pysähdyt hetkeksi ja saat kiinni siitä ilosta ja tasapainon tunteesta, mikä heillä on ollut näyttelyn teoksia maalatessa.

Molemmat taiteilijat ovat ennen kaikkea taidemaalareita, jotka rakastavat yli kaiken värejä, niiden sekoittamista ja jopa niiden tuoksua. Mieluiten he molemmat maalaavat öljyväreillä kankaalle.

Elinan maalausten keskeisiä piirteitä ovat täyttyvät pinnat, rytmi, toisto ja kerroksellisuus. Teemojen laveudesta johtuen hän tekee usein teossarjoja, joihin syntyy uusia osia usean vuoden ajan.

Elvi maalaa usein vuorotellen kerroksellisia töitä ja voimakkaita, muutamalla värillä tehtyjä töitä. Usein maalauksissani on myös piilotettua todellisuutta, lisää Rangell.

Elvi kuvaa maalaamistaan voimakkaaksi, luovaksi prosessiksi, jonka lopputulosta ei aina tiedä etukäteen, kun taas Elina voi toteuttaa pohdiskelun kautta valjenneita ideoita, jos ne ovat tarpeeksi kiinnostavia maalattavaksi.

Heidän ystävyytensä alkoi opiskeluaikana ja tänä päivänä he jakavat työhuoneen Lehtisaaressa. Nautimme yhdessä työskentelystä ja taiteen tekeminen on meille molemmille intohimo ja elämän kantava voima, kertovat taiteilijat yhteen ääneen. Vaikka teemme hyvinkin erilaista taidetta, niin yhteistä on se, miten teemme, he jatkavat.

LUPA NAUTTIA on Elina Laurisen ja Elvi Rangellin toinen yhteinen näyttely.

Tule, pysähdy ja nauti!

Lea Karttunen
galleristi

Elina Laurinen, Meditation, 140x120, öljy, 2019

Elvi Rangell, Kukkiva puu, 140x140, öljy, 2019

Elina Laurinen, The Carnival, 120x132, öljy, 2019.

Elvi Rangell, Iirikset, 102x112, öljy kankaalle, 2019