12.9. - 30.9.2018

Minni Kallio
MIELIKUVIA II

naivistisia öljyvärimaalauksia

Minni Kallio, Perhonen, öljy kankaalle, 73x60, 2018

Helsinkiläinen kuvataiteilija Minni Kallio on ainoa naivistisen suuntauksen edusta, jonka maalauksia Galleria Saima on esitellyt. Hänen ensimmäinen näyttelynsä MIELIKUVIA I oli esillä Galleria Saimassa keväällä 2016 ja sai silloin huikean vastaanoton näyttelyvierailta. Nyt syyskuussa 2018 saamme ihastella MIELIKUVIA II -näyttelyn teoksia.

Toivotan kaikki naivististen maalausten uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi nauttimaan Minni Kallion teosten tarinoista, tunnelmista sekä väreistä.

Lea Karttunen
galleristi


“Maalausteni taustalla ovat mielikuvat, jotka syntyvät arkielämän tapahtumista, alitajunnan ja unien sekoituksista. Maalatessa kuuntelen musiikkia, joka luo hyvän taustan luomisprosessille. Kuvissa pääosassa ovat ihmiset, mutta myös eläimillä on huomattava asema.

Maalausprosessi on jännittävä seikkailu, jonka lopputuloksesta olen aina yllättynyt. Onnellisuus ja iloisuus ovat useimpien tarinoiden tunnelmana, jota voimakkaat värit ja vahva muotokieli tukevat. Ilon aiheita ovat ystävyys, yhdessäolo ihmisten ja eläinten kesken, musiikki sekä arjen pienet ja yksinkertaiset tapahtumat.

Kesä on jo mennyt, maisema on syksyinen ja vaunuissa istuva lapsi iloitsee näkemästään perhosesta. Kalansaalis saa miehen kasvot loistamaan onnesta. Enkeli hellii pelastamaansa pupujussia. Pyörätuolin kahlitsema nainen hymyilee onnellisen salaperäisenä kuin Mona Lisa ystävien käynnin jälkeen.

Onnella on kuitenkin vastakohtia: Paratiisissa vaanii käärme ja idylli muuttuu paoksi, jossa voidaan nähdä symbolisia yhtymäkohtia tämän päivän pakolaisongelmiin. Vettä janoisille-teoksessa korostuu puhtaan juomaveden tärkeys tai sen puute. Vedetään hatusta- taulussa taiteilijapariskunta ponnistelee viihteen vuoksi ollakseen hauskoja ja myyviä.

Toivon, että katsojat eläytyvät teosteni maailmaan ja löytävät niiden tunnelmista yhtymäkohtiaomiin kokemuksiinsa.”

Minni Kallio

Minni Kallio, Vettä janoisille, öljy kankaalle, 46x55, 2018