16.1. - 3.2.2019

Lotta Esko
NEON AFTERTHOUGHT

maalauksia

Lotta Esko, Neon Afterthought, akryyli kankaalle, 140cm x 140cm, 2017

Kuvataiteilijana sekä esitystaiteen parissa työskentelevä Lotta Esko aloittaa Galleria Saiman näyttelykevään 2019.
Hänen maalaustapansa on vuoroin ryöpsähtelevää ja intuitiivista sekä vuoroin tietoista ja tutkivaa. Lotta Esko maalaan sekä pleksille että kankaalle akryyli- ja öljyväreillä.
Kuvataiteilijana hän kulkee jatkuvasti erilaisia sivupolkuja, jotka välillä risteävät esitystaiteen kanssa.
Skenografina hän on tehnyt nykytanssia, teatteria, elokuvaa ja oopperaa.
Hänen ystävänsä Maria Villa Largacha kuvaili tätä hänen työskentelynsä monipolvisuutta osuvasti pyöränä, jossa jokainen pinna on tärkeä osa liikettä.

Elämänsä aikana Lotta Esko on asunut välillä ulkomailla, muun muuassa Torontossa, Tukholmassa, Santiago de Chilessä, Riikassa ja Amsterdamissa, joissa hänellä on ollut myös näyttelyjä. “Tämä ulkomailla asumisen olotila on luonut osaksi arkipäivää toiseuden kokemuksen, joka on minulle tärkeä näkökulma taiteilijana”, kuvailee Lotta Esko.

“Tämän näyttelyn maalauksille on kaikille yhteistä maalauksellinen umpikuja, maalauksen kuolema. Tästä seuraa luonnollisesti uudelleensyntyminen, mutta ennen sitä tarvitaan spray-maaleja ja paljon sattumia ja virheitä sekä tasapainoilua erilaisten muotojen ja värien välillä.”

“Näyttelyni Neon Afterthought Galleria Saimassa on nimetty kutsussa olevan maalauksen mukaan. Maalaus on ollut työn alla kymmenen vuotta. Sysäys teoksen toisin katsomiseen alkoi käsiini osuneesta neonkeltaisesta värituubista,” kertoo Lotta Esko.

Tervetuloa kaikki kokemaan uusia taide-elämyksiä!

Lea Karttunen
galleristi