TUOTTAVIN JATKO
on maineikkaan Lahden Taideinstituutin viimeisenä valmistuneen vuosikurssin näyttely Galleria Saimaan 26.4. - 14.5.2017.

Jenni Niskala, Gridded Dream, 2017, monotype, 60x50

Ryhmän taiteilijat ovat: Suvi Forssén, Mine Güngör, Niklas Ingelius, Veera Inkeri, Maaria Jokimies, Heidi Katajamäki, Katri Korjus, Minna Louhelainen, Elisa Marin, Arttu Matilainen, Jenni Niskala, Kaisa Porkka, Anssi Uusnäkki.

TUOTTAVIN JATKO on tasokasta, tinkimätöntä jatkoa heidän lopputyönäyttelylleen TUOTTAVIN YKSIKKÖ, mikä oli Lahden taidemuseossa keväällä 2016.

Olin yhteydessä heihin ja tiedustelin varovasti, että ovatko he pitäneet yhteyttä keskenään ja mitä, jos järjestäisitte yhteisnäyttelyn Galleria Saimassa Helsingissä. Vastaus tuli heti. Me kaikki pidämme yhteyttä keskenämme ja todisteena siitä on heidän kolme yhteisnäyttelyä tänä vuonna.

MIELENKIINTOISTA.
Kun he näin uransa alkumetreillä tukevat toisiaan ja saavat samalla jokainen vankkaa jalansijaa taidekentällä. Kaveria ei jätetä -mentaliteetilla.

Olen todella iloinen kaikesta kuulemastani ja näkemästäni ja toivon näille nuorille ja erittäin luoville taiteilijoille suurta menestystä sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Tervetuloa tutustumaan TUOTTAVIN JATKO -näyttelyyn!

Lea Karttunen
galleristi

Minna Luohelainen, Merimerkkeja? 2, sekatekniikka, vanerinpalamosaiikille, 2017

- Elämän aikana kerääntyneiden muistifragmenttien uudelleenkokoaminen synnyttää todentuntuisia, mutta tosiasiassa valheellisia myyttejä ja muita totuusmuunnoksia. Muistoihin perustuvat rekonstruktiot ovat ailahtelevaisessa sirpaleisuudessaan aina vain approksimaatioita totuudesta - ne ovat tarinoita, joista ihminen hitaasti kutoo itseään. Galleria Saiman näyttelyn töitteni pohjana käytin pohdintojeni kuvastona niitä lukemattomia tunteja, jotka olen viettänyt keskellä meriä ja järviä; mukana on kaikuluodattuja muistinpalasia niin Karibialta kuin Savostakin.
Yleensä ottaen katson olevani maailmansisältöä luova, järjestävä ja esittävä käsityöläisfilosofi ja auttamaton humoristi. Kartoitan taiteellani vaatimattomasti maailmankaikkeutta ja tietoisuutta sekä kaaoksen ja järjestyksen suhdetta. Maan- ja taivaidenmittausinstrumentteinani käytän vapaasti ja häikäilemättä esimerkiksi lääketieteen, mineralogian ja matematiikan kuvastoa, lainalaisuuksia ja käsitteitä.
Minna Louhelainen

Niklas Ingelius, Cle N.005,02, blue, 2017, öljy kankaalle, 110x110

- Pääasiallisesti maalaan, mutta koen taiteellisen työskentelyni liittyvän ennemmin tapaan ajatella ja nähdä kuin itse teosten tekemiseen. Materiaalin tuottaminen liittyy taas ajattelemisen tapaan ja näkemiseen siinä mielessä, että vain näkemällä uutta voi myös saada uusia ajatuksia. Tähän perustuu myös työskentelyn lineaarinen eteneminen: teen kuvia jotka pohjaa aiemmissa maalauksissa tehtyihin havaintoihin. Eteneminen ilmenee asioista, jotka koenmerkityksellisiksi ja merkityksellisyys ilmenee käsityskykyä haastavana kokemuksena ja itselleni jonain uutena.
Tällä hetkellä maalaan sinistä reikänä taikka epä-aineena.
Niklas Ingelius

Heidi Katajamäki, Olo nolo -sarjasta, 120x90, hiili ja gesso kankaalle, 2016

- Maalaan ja piirrän ja installoin minne milloinkin. Teosteni kieli on viiva ja lähtökohta tunteessa. Tuon näkyväksi sen mitä korvien välissä tapahtuu ja sisältä tuntuu. Tila, niin sisäinen kuin ulkoinen kiinnostaa minua.
Heidi Katajamäki

- Olen kahden kulttuurin kasvatti. Syntynyt 1980-luvulla. Minua kiinnostavat luonnossa tapahtuvat ilmiöt sekä tiede. Yleisenä filosofianani toimii Kurt Vonnegutin kirja Galápagos. Faktan ja fiktion sekoittamisesta syntyy teoksia, jotka herättävät kysymyksen: entäs jos? Olen myös tekstiili- ja korusuunnittelija. Kuvia teen milloin milläkin tekniikalla.
Mine Güngör

- Nykyiset työni ovat henkilötutkielmia ja figuurimaalauksia, jotka liittyvät eri tavoin pohjoismaisiin kansanperinteisiin ja mytologiaan. Maalauksissa tulee esille erityisesti abstraktin ja esittävän suhde, sekä materiaalin kerroksellisuus.
Elisa Marin

- Teosteni lähtökohta on aika. Aika määrittää kaiken olemassa olevan, meidät ihmisinä, planeettamme, maailmankaikkeuden. Kivi on elottoman luonnon aine, joka säilyy lähes muuttumattomana tuhansien vuosien ajan. Pisara sellaisena muotona kuin miellämme sen, on olemassa ainoastaan noin nanosekunnin, irtoamishetkellään, jonka jälkeen sen muoto muuttuu. Teoksillani haluan haastaa katsojat tutkimaan itseään suhteessa tähän aikaan, ja olemassaoloaan suhteessa maailmankaikkeuteen.
Anssi Uusnäkki

Maaria Jokimies, Oh wonderful one why are you like that, 2016, öljy kankaalle, 115x150