VERKOT 2.-12.6.2016
maalauksia, lasiteos, valokuvateos, veistoksia

Virve Lilja, Kosminen kudos, 50x50, akryyli/öljy, 2016

Kutsuin viime syksynä kahdeksan taiteilijaa toteuttamaan VERKOT -näyttelyä yhteisen VERKKO -teeman pohjalta. Mukana ovat taiteilijat Tiina-Maria Aalto, Tapani Kokko, Joonas Laakso, Ricky Lindén, Virve Lilja, Riitta Nelimarkka, Sampsa Sarparanta ja Lia Marika Tynnilä. Osa heistä on varmoja tulevaisuuden tekijöitä, kun taas osa on arvostettuja osaajia. Esillä on useita maalauksia, kollaasivalokuva, lasiteos, puuveistos sekä puureliefejä.

Kaikki he lähtivät innostuneina toteuttamaan teoksia yhteisen teeman pohjalta. Koska teema on niin monikäsitteinen, salli se jokaiselle vapaan, yksilöllisen lähestymiskulman. Pyysin taiteilijoita myös muutamalla sanalla kuvailemaan omaa ajatustaan teemasta.

Otteita muutamien taiteilijoiden näkemyksistä käsitellä yhteistä teemaa:
- Kosminen kudos
- iäntuoma kudelma kasvoissa ja käsissä.
- Menneisyyden, muistin ja ihmisten välisen läheisyyden verkko.
- Parisuhde on kuin verkko, missä piilee yksinäisyys.
- Väitetään, että internet ja globaalin kapitalismin verkko tuovat vapautta, mutta en oikein ole sellaista nähnyt (onnesta puhumattakaan).
- Lähestyin näyttelyn teemaa oman kokemukseni kautta; yritin pelastaa äitini hengen maaliskuussa anomalla apua Facebookissa. Elämäni vaikein kokemus levisi viraalisti koko kansan tietoon. Teokseni Abstraction of Sharing kuvaa tämän myötä syntyneitä ajatuksiani sosiaalisen median todellisuudesta.

Tervetuloa VERKKOON!

Lea Karttunen galleristi

Sampsa Sarparanta, Vapaus verkossa, 130x180, öljy, 2016