TARU AROMÄKI
LINTUKOTO*
öljyvärimaalauksia
9.11.-27.11.2016

Taru Aromäki, Oranssit, öljyväri, 2016

Marraskuussa Galleria Saima esittelee nuoren taiteilijalupauksen Taru Aromäen.

LINTUKOTO -näyttely on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä Helsingissä.

Tarun ilmaisu on herkkää ja omaperäistä. Ilmaisun rohkeus on valtavasti kehittynyt hyvin nopealla tempolla opiskeluajan päättymisen jälkeen. Näin voimakas kehittyminen omaan ilmaisuun vaatii suunnatonta rohkeutta ja kypsymistä kuvataiteilijana.


Tervetuloa kaikki tutustumaan Taru Aromäen mielenkiintoiseen Lintukoto -näyttelyyn!

Lea Karttunen

galleristiKohtaamiset lintujen kanssa tuntuvat kiehtovilta.

Mistä ne tulevat? Minne ne menevät? Mitä ne ajattelevat?

- Kiinnostus lintuihin ja lintuaiheeseen alkoi Helsinkiin muuton jälkeen. Pihapiirissä asustelee ja talon rakenteissakin pesii erilaisia lintuja. Ikuistan pieniä kohtaamisia lintujen kanssa puhelimen kameralla.

- Nämä kuvat ovat lähtökohtia maalauksilleni. Luonnosteluvaiheessa tutkin ottamiani kuvia, mutta lopulta maalaan niistä abstrakteja teoksia seuraten intuitiotani siitä, mikä sommittelu ja mitkä väriyhdistelmät toimivat. Pääasiassa työskentelen öljyväreillä, koska ne antavat monipuoliset mahdollisuudet maalata aina ohuista valuvista kerroksista paksuun värimassaan. Maalaukseni syntyvät lukuisista päällekkäisistä kerroksista.

- Minulle maalaaminen on etsimistä ja oman sisäisen äänen kuuntelemista sekä maailmaan katsomista. Ajattelen, että maalaus on valmiina jo maalauspohjalla, mutta tehtäväni on löytää se ja tuoda nähtäväksi. Etsiminen ja ongelmaratkaisut ovat maalaamisessa kiehtovinta. Yritän aina löytää uusia, yllättäviä väriyhdistelmiä ja maailmoja maalauksiini. Jokainen teos on uusi mielenkiintoinen polku.


TARU AROMÄKI
syntynyt 1988 (Kaarina)

kuvataiteilija AMK (Saimaan amk)
asuu Helsingissä
*) Lintukoto on suomalaisen kansanperinteen mukaan myyttinen paikka, jonne muuttolinnut lentävät talveksi. Lintukoto sijaitsee maailman reunalla tai kohdassa, jossa taivaankansi ja maanpinta kohtaavat.

- Maalauksissani esiintyvät lintuhahmot ja niiden oma maailma kertovat tarinaansa Lintukodosta

Taru Aromäki, Sinipuna, öljyväri, 2016