Minni Kallio
MIELIKUVIA
naivistisia öljyvärimaalauksia
11.5. - 29.5.2016

Helsinkiläinen kuvataiteilija Minni Kallio on ensimmäinen naivistisen suuntauksen edusta, jonka maalauksia Galleria Saima haluaa esitellä sekä uusille, että jo tutuiksi tulleille asiakkailleen.

Taiteilija Kallion maalaukset kertovat aina tarinaa, vaikkapa arkielämän pienistä tapahtumista. Naivistiset maalaukset ovat usein myös yhdistelmiä alitajunnan ja unen maailmoista, siksi niistä voi helposti löytää hyvinkin surrealistista ilmaisua.

Ihmiset ovat tavallisesti pääosassa Minni Kallion maalauksissa, mutta eläinhahmot voivat vallata heidän paikkansa, jolloin eläinhahmot inhimillistyvät naivistisen ilmaisun keinoin. Naivisti kuvaa usein myös erilaisia persoonatyyppejä eläinhahmojen välityksellä. Hänen maalaustensa värikylläisyys, ilmaisun mehevyys ja taidokkuus kiehtovat varmasti useimpia katsojista.

- Älä anna asenteiden, elämäntilanteiden tai ennakkoluulojesi kahlita liikaa katselutapahtumaasi, vaan nauti ja anna ajatustesi seikkailla, niin kuin minäkin seikkailin mielikuvissani maalatessani näyttelyteoksia, toteaa Minni Kallio.

Toivotamme kaikki naivististen maalausten uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi nauttimaan teosten tarinoista, tunnelmista sekä väreistä.

öljyvärimaalaus 2016