12.10. - 30.10.2016
Christina Salin
AALLOT - VÅGOR
öljyvärimaalauksia - oljefärgmålningar

“Lokakuussa meri velloo jälleen Galleria Saimassa!”

Helsingissä syntyneen ja nykyisin Kirkkonummella asuvan merimaalari Christina Salinin meri- ja saaristoaiheiset maalaukset täyttävät Galleria Saiman seinät 12-30.10.2016. Öljyväreillään hän loihtii esiin meren voimakkaat liikkeet ja aaltojen vellovan voiman.

Meren äärellä asuvana ovat meri ja saaristo olleet aina hänellä läsnä ja suhde mereen on muodostunut näin läheiseksi ja tärkeäksi. Meri symboloi hänelle vapautta.

- Meren voiman kuvaaminen on samalla voimaannuttavaa kuin myös voimia kuluttavaa, koska antaudun sen maalaamiseen niin kokonaisvaltaisesti - “annan merelle koko sieluni”, kuvaa Christina Salin maalausprosessiaan.

Hänellä on ollut lukuisia yksityisnäyttelyjä Etelä-Suomen alueella. Salin on myös luennoinut usein eri ryhmille merimaalaamisesta.

Tervetuloa kaikki Galleria Saimaan, Neitsytpolku 9, tutustumaan Christina Salinin merimaalauksiin.


Lea Karttunen
galleristi“Under oktober brusar havet igen i Galleria Saima”

Havkonstnären Christina Salins havs- och skärgårdsmålningar fyller Galleria Saimas väggar igen 12 - 30.10.2016. Christina målar i olja, då hon skapar havets kraftiga rörelse och vågornas brusande känsla.

Hon är född i Helsingfors, men bor nu i Kyrkslätt. Havet och skärgården har alltid varit en del av henne. Havet symboliserar för henne frihet. Då hon skildrar havets kraft ger det henne kraft samtidigt som det förtär den, för jag går helt upp i mitt måleri - “jag ger åt havet hela min själ”, beskriver Christina Salin sin målningsprocess.

Christina Salin har haft många utställnningar i södra Finland. Hon har även föreläst för olika grupper om havskonst.

Välkommen och bekanta dig med Christina Salins havkonst.


Lea Karttunen
gallerist