14.1. - 1.2.2015

PALAPALALTA

Marianne Matikka, maalauksia
Pertti Metsälampi, taidelasiaVuoden 2015 aloitusnäyttely PALAPALALTA on kahden täysin eri välinettä käyttävän taiteilijan; maalari Marianne Matikan ja lasitaiteilija Pertti Metsälammen yhteisnäyttely.

Marianne Matikan öljyvärimaalausten peruselementti on viiva, mikä kulkee ja polveilee muodostaen erilaisia harkittuja, rajattuja pintoja ja pintastruktuureja. Näyttelytöiden väripaletti on melko suppea.

90 -luvun alusta lähtien taide ja maalaaminen ovat täyttäneet Marianne Matikan elämänrytmin.
- Lukemattomat opintokurssivuodet ovat syventäneet taiteen perustiedot ja edistäneet taitojen ja tekniikoiden hallintaa, kertoo Marianne. Hän jatkaa, että hän on tosi onnekas, kun on löytänyt ilmaisussaan oman jäljittelemättömän tyylin.

Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä Suomessa ja Ranskassa vuosina 1991-2014. Matikka on osallistunut myös yhteisnäyttelyihin sekä Suomessa että Ranskassa. Hänen maalauksiaan on yksityiskokoelmissa Suomessa, Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Englannissa, Espanjassa ja Ruotsissa.

Pertti Metsälampi on merkittävä suomalainen muotoilija ja lasitaiteilija, joka on pitkän työuransa aikana työskennellyt myös taideteollisuuden parissa. Hän on ollut mukana monissa huomattavissa tilasuunnittelu projekteissa; arjen ympäristöistä merkittäviin arvokiinteistöihin, esimerkkeinä Suomen kansallisooppera ja Suomen tasavallan presidentin virka-asunto Mäntyniemi.

Kipinän lasimuotoiluun hän sai työskennellessään Tapio Wirkkalan toimistossa. Taidelasia Pertti Metsälampi on tehnyt Suomessa Riihimäellä ja Venetsian Muranossa. Vuodesta 2000 Metsälampi on keskittynyt pääasiassa töihin, jotka liittyvät lasiin materiaalina. Viimeisimpinä töinään hän on suunnitellut Vantaan uudelle asuinalueelle Kivistöön tulevat teokset, joissa hän on yhdistää betonia ja lasia.

Pertti Metsälammen teoksia on useissa museokokoelmissa  ja lukemattomissa yksityiskokoelmissa Suomessa ja maailmalla.

Koen ja näen heidän töissään ja pikkutarkoissa työskentelytavoissaan samankaltaisuutta - sukulaisuutta. Oletko samaa mieltä? TULE JA TUTUSTU NÄYTTELYYN, kehottaa galleristi Lea Karttunen.

2015matikka-metsalampi_etu.jpg