J_ja_P_Lumme2015_250px.jpg

VIRTAUKSIA

16.9. - 4.10.2015

Johanna Lumme

maalauksia

Pentti Lumme

veistoksia

Syyskuun puolivälistä Galleria Saima esittelee nuoren, helsinkiläisen kuvataiteilijan Johanna Lumpeen (s. 1990) puhuttelevia luontomaalauksia. Kevään 2015 Lumme työskenteli Taidekeskus Salmelan nuorten taiteilijoiden talviresidenssissä Mäntyharjulla.

- Aloitin teossarjani -Virtauksia residenssissä Salmelassa. Työstin siellä samanaikaisesti kahta maalaussarjaa, joista toinen sarja esiteltiin Taidekeskus Salmelan kesänäyttelyssä ja toinen nyt Galleria Saimassa Helsingissä syyskuussa alkavassa näyttelyssämme, kertoo Johanna Lumme.

Toinen näyttelyn taiteilija on kuvanveistäjä Pentti Lumme - Johanna Lumpeen isä.

Hänen materiaalejaan ovat betoni, puu ja uusimpana tulokkaana pronssi. Veistoksissaan ja reliefeissään hän mielellään yhdistelee eri materiaaleja. Betoniveistoksia Pentti Lumme on tehnyt jo 15 vuoden ajan. Tämä näyttely on heidän toinen yhteisnäyttelynsä Galleria Saimassa.

Molempien taiteilijoiden inspiraatiolähteet ovat luonnossa - sen suuret kokonaisuudet ja pienenpienet yksityiskohdat sekä sen moninaiset vivahteet valoineen ja varjoineen. Uhanalaiset eläimet ovat myös Johannan sydäntä lähellä, niitä hän kuvaakin usein teoksissaan. Johanna Lumme on nuoresta iästään huolimatta myös jo arvostettu kuvittaja. Esim. syksyllä 2014 Kustannusosakeyhtiö Otava julkaisi toimittamansa Seikkailujen Aapinen nimisen lukemaanoppimisteoksen, jonka Johanna Lumme on kuvittanut.

- Inspiroidu sinäkin taiteemme välityksellä Suomen luonnosta, kehottavat Johanna ja Pentti Lumme.

Tervetuloa kaikki tutustumaan teoksiin!

Lea Karttunen
galleristi