mariavesterinen_tabloo_k300.jpg

Maria Vesterinen
Tabloo
öljyväri, 2015

The third Voice
3.6. - 14.6.2015

Maria Vesterinen ja 
Andrew Cass, aus

Maalauksia ja installaatioita Andrew Cassin tekstien pohjalta

Galleria Saiman kesäkuun näyttely The third Voice on tutkielma minuudesta; itsensä tuntemisesta ja hyväksymisestä.

Maria Vesterisen ääni - ja visuaalisin keinoin toteuttamat teokset pohjaavat kaikki australialaisen sanoittajamuusikon Andrew Cassin osin rankkoihin teksteihin. Teokset on toteutettu sekatekniikalla.

Maria Vesterinen suorittaa tällä hetkellä kuvataiteen maisterin tutkintoa Kingstonin yliopistossa Lontoossa, josta hän valmistuu tulevana syksynä. Hän on osallistunut useisiin näyttelykokonaisuuksiin sekä Euroopassa että Australiassa.

Andrew Cass on pitkään tehnyt yhteistyötä eri yhtyeiden kanssa sanoittajana sekä säveltäjänä.

Vesterisen ja Cassin yhteistyö alkoi yhteisestä intohimosta metallimusiikkiin ja -kulttuuriin. Näyttely The third Voice on näyte tästä yhteistyöstä.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!
Lea Karttunen
galleristi

- 'The third Voice' kuvaa hankalaa matkaa nuoren mielen läpi, mikä kohtaa maailmassa epäreiluudet, omat heikkoudet ja eristyneisyyden. Näyttely tuo esille myös mielenterveysongelmien vakavuudet, jotka voidaa joskus sivuuttaa kliseellä “hän on nyt siinä iässä”.

- Maailman tilanne ja sukupolvien vastuu tästä tilanteesta raastaa meitä, kaikkia meitä, riippumatta iästämme tai sosiaalisista taustoista. Tietoisuus paikastamme maailmassa on usein raskasta ja se vaan lisääntyy eristäytyneisyyden ja ennakkoluulojen myötä.

- Vaikka lyriikat voivat kuuliasta tuntua raskailta ja agressiivisilta, ne kuvaavat ihmisen perus reaktiota; pelkoa.

- 'The third Voice' kuvastaa juuri nyt tätä aikaamme, kun näyttelyä on tehty. Tekijöiden yhteys oman elämänsä tyylikulttuureihin on henkilökohtainen kannanotto tässä hetkessä; tyyleistämme huolimatta sanomalla on syvyyttä.

Taiteilijat Maria Vesterinen ja Andrew Cass