pekkaholopainen2014_sininenhetki_k250px.jpg12.11. - 30.11.2014

Pekka Holopainen
SININEN HETKI

maalauksia ja veistoksia


    
Pekka Holopainen syntyi Mikkelissä vuonna 1947. Kuvataidekoulutuksen (Taideteollinen korkeakoulu, v. 1973-1977) jälkeen hän työskenteli lähes 30 vuotta visuaalisen viestinnän parissa. Tuona aikana maalamisessa oli pitkä tauko, lukuunottamatta joitakin satunnaisia maalauskursseja. Sen sijaan tuntumaa veistämiseen hän ylläpiti osallistumalla säännöllisesti lukuisille kesä- ja talviaikaan pidetyille kursseille. Aktiivinen maalaaminen alkoi uudelleen vuonna 2007, josta vuodesta lähtien hänellä on ollut kahdeksan omaa näyttelyä sekä hän on osallistunut muutamaan ryhmänäyttelyyn.

“Näyttelyn SININEN HETKI -teemateos sai syntyinnoituksensa luonto-ohjelmasta, joka kuvasi merenpohjan elämää; eliöiden monimuotoisuutta ja värikylläisyyttä. Sininen väri ja luonnon mielikuvituksellisuudesta syntyvät mielikuvat saivat yhä vahvempaa otetta muissakin töissäni,” paljastaa Holopainen.

“Värit ohjaavat työskentelyäni - syntyy liike, kuvan rytmi ja kompositio. Kerros kerrokselta rakentuva maalaus hahmottuu vähitellen kohti tunnistettavaa muotoa tai väreistä rakentuvaa abstraktia tilaa. Öljypastelli vahvistaa joskus kuvapinnan. Galleria Saimassa oleva näyttelyni koostuu pääosin tänä vuonna valmistuneista akryylimaalauksista ja veistoksista. Pronssiin valetuissa veistoksissa pyrin yhä pelkistetympään muotoon. Figuurit saavat lopullisen muotonsa ja rytminsä vasta työn edetessä ja hahmojen muovautuessa vahasta,” kertoo taiteilija Pekka Holopainen.

 

Tervetuloa tutustumaan Pekka Holopaisen maalausten ja veistosten kiehtovaan abstraktiin muotomaailmaan.

Lea Karttunen
galleristi

pekkaholopainen2014-harmonia_k200px.jpg