mariavesterinen_250px.jpg


13.8. - 31.8.2014
Maria Vesterinen
IRON WILL AND A WAY
maalauksia, piirroksia ja valokuvia

Galleria Saiman syksyn 2014 aloittaa nuori, vuonna -89 syntynyt taiteilija Maria Vesterinen näyttelyllään 'Iron Will and a Way'. Näyttelyssä on esillä piirroksia, maalauksia ja valokuvia, joita yhdistää sama teema. Vesterinen on jo alkanut luoda kansainvälistä taiteilijauraa. Hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä “Unlocked” oli Melbournessa, Australiassa, missä hän valmistui kuvataiteen kandidaatiksi Monashin yliopistosta 2012. Tällä hetkellä Maria Vesterinen suorittaa kuvataiteen maisterin tutkintoa Kingstonin yliopistossa Lontoossa (2013-2015 syksyyn). ‘Iron Will and a Way' on Maria Vesterisen ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa.

Maria Vesterinen kertoo näyttelyistään:
'Iron Will and a Way' on teemallisesti jatkoa Melbournen näyttelylleni, 'Unlocked'lle, mikä kuvasi tiedon etsintää symbolismin kautta. Olen aina ollut kiinnostunut tieteen distymisestä ja halusin tehdä näyttelykokonaisuuden, mikä käsitteli juuri tieteen edistymisen luomia mahdollisuuksia. Avaimet toimivat linkkeinä uusiin ajatusmalleihin.
'Iron Will and a Way' jatkaa samalla teemalla, mutta laajemmalla ajatusmallipohjalla. Avaimet ovat edelleen näyttelyn päähenkilöinä, mutta nyt teoksissa näyttäytyvät maisemat eri puolilta maailmaa.'Unlocked' koostui valokuvista ja veistoksia. Galleria Saiman näyttelyssä on öljymaalauksia, valokuvia sekä lyijykynäpiirroksia.

Toivon katsojan muistavan miten monimuotoinen maailmaamme on ja mitä kaikkea ihanaa se meille tarjoaa. Lainaan Carl Sagania; ‘Meidät on luotu tähtipölystä’.