KOHTAAMINEN 5.6. - 18.6.2013

Johanna Lumme, öljyvärimaalauksia

Pentti Lumme, betoniveistoksia

Galleria Saiman kevään viimeisessä näyttelyssä 5.6 - 18.6.2013 on esillä nuoren (23 -vuotta), lahjakkaan taiteilijan Johanna Lumpeen öljyvärimaalauksia sekä hänen isänsä Pentti Lumpeen betoniveistoksia.

Heidän yhteisnäyttelynsä on nimeltään KOHTAAMINEN.

Kohtaaminen tapahtuu monella erityisellä tasolla. Jo se, että isä ja tytär kohtaavat yhteisnäyttelyssä tasavertaisina taiteilijoina on erityistä. Heidän työnsä keskustelevat ja kohtaavat yllättävissä ulottuvuuksissa. Johannan kiehtovat ja samalla voimakkaat työt, jotka liikkuvat luonto- ja eläinaiheista aina avaruuteen asti, täydentyvät Pentti Lumpeen osittain mystisistä betoniveistoksista.

Tervetuloa tutustumaan Johanna Lumpeen öljyvärimaalauksiin ja Pentti Lumpeen betoniveistoksiin Galleria Saimaan 5.6. - 18.6.

Huomioikaa poikkeukselliset aukioloajat näyttelyn lopussa.
Galleria on avoinna ma 17.6 ja tiistaina 18.6, jolloin näyttely loppuu klo 17.

Lea Karttunen
galleristi

johannalumme_apina_250px.jpgJohanna aloitti taideopintonsa jo lapsena, kun perhe asui useita vuosia Ranskassa. Hän opiskeli siellä lasten Atelier Académique´ssa. Hän on kiinnostunut monista taiteen eri osa-alueista: maalaustaiteesta, valokuvataiteesta, sarjakuvataiteesta sekä piirtämisestä. Johannalla on ollut myös useita sarjakuvanäyttelyitä, jotka ovat herättäneet laajaa mielenkiintoa. Hänen sarjakuvistaan on suunnitteilla kirjoja ja hän on tehnyt myös sopimuksen niiden julkaisusta lehdessä. Johanna Lumme voitti syksyllä -12 Otavan suuren kuvituskilpailun. Tällä hetkellä hän työstää myös lastenkirjakuvitusta. Syksystä 2014 Johanna Lumpeelle on tarjottu residenssiä Taidekeskus Salmelasta koko talveksi.

"Maalausaiheeni liittyvät useimmiten luontoon ja etenkin eläimiin. Töilläni haluan muistuttaa katsojaa siitä, miten luontoa tulee kohdella kunnioittaen, koska se on meille mittaamattoman tärkeä ja arvokas”, kuvailee Johanna Lumme maalaustensa aihepiiriä.

penttilumme_naamari1_250px.jpgPentti Lumme on ollut aina kiinnostunut taiteista, erityisesti veistämisestä.

Vuodesta 2001 hän on työskennellyt Virpi Kannon ja Tapani Kokon ohjauksessa Orimattilassa, heidän järjestämillään betoniveistokursseilla.

Betoni on Pentti Lumpeelle tuttu materiaali, ja hän tuntee sen sallimat mahdollisuudet, jotka ovat aivan erilaisia, kuin ihmiset tavallisesti betonista luulevat.

"Betonin muoto on täysin vapaa ja värimahdollisuudet ovat melkeinpä rajattomat eriväristen kiviainesten ja väripigmenttien ansiosta” - Pentti Lumme kertoo.