Galleriassa 8.5. - 26.5.2013

Johanna Cedercreutz

maalauksia - målningar


Toukokuussa Galleria Saimassa on esillä Johanna Cedercreutzin maalauksia. Näyttely koostuu hänen lähivuosien tuotannostaan. Johanna Cedercreutz ei omien sanojensa mukaan ole nuori taiteilija, mutta hän on taiteilijana nuori. Taiteilijauransa hän aloitti vuonna 1997. Ensimmäisen omakohtaisen kosketuksen taiteen tekemiseen hän sai akvarellimaalauskursseilla Ahvenanmaalla. Hänelle kävi kuten monelle on käynyt - maalaaminen vei mennessään.

Akvarelli- ja akryylimaalaustekniikat valokuvauksen ohella ovat hänen välineitään, koska ne sopivat taiteilijalle, joka on nopea sekä hyvä havainnoimaan. 

Cedercreutz käsittelee töissään useita erilaisia teemoja, joiden sisältö kertoo luonnon ja ympäröivän maailman muutoksista, heijastuksista tai näkymistä. Tuloksena syntyy joko laajoja kokonaisuuksia tai ainoastaan yksityiskohta kyseisestä teemasta, joiden innoittajana voivat toimia myös valokuvien yksityiskohdat. 

Johanna Cedercreutzilla on ollut useita yksityisnäyttelyjä Suomessa mm. viisi näyttelyä Helsingissä (Galleria Oljemark), Hangossa, Tammisaaressa sekä Grandolassa Portugalissa. Hän on myös osallistunut yhteisnäyttelyihin eri Euroopan maissa mm. Suomessa, Italiassa, Ranskassa, Ruotsissa ja Virossa.

Tervetuloa tutustumaan Johanna Cedercreutzin maalauksiin
Galleria Saimaan 8.5. - 26.5.2013.

Lea Karttunen
galleristi

"Maalaan harvoin siveltimellä – käytän mieluummin vanhaa luottokorttia tai palettiveistä." toteaa Cedercreutz.

"Työskennellessäni teos saattaa alkaa hyvinkin pienestä detaljista ja kasvaa vaistomaisesti. Varon estämästä tätä kehitystä.

Värien käyttöni on joskus hyvinkin varovaista, ehkä liiankin niukkaa, mutta taas seuraavana hetkenä saattaa koko paletti "ryöpsähtää kankaalle".

Minulle tärkeintä on saada esiin sisäinen intuitioni ja näkemykseni, ja antaa myös katsojalle vapaus omaan tulkintaan ja mielikuvaretkeen." kertoo Johanna Cedercreutz.

cedercreutz_tulpaner_200px.jpg cedercreutz_vita_blommor_200px.jpgcedercreutz_kelt_200px.jpg