Galleriassa 20.3. – 7.4.2013

 

Airi Kianto

AAVIKKOLAAKSO

 

Taiteilija itse antoi näyttelylle nimen AAVIKKOLAAKSO. Se esittelee Airi Kiannon guassi- ja öljyvärimaalauksia lähivuosilta. Airi Kiannon taiteellinen ilmaisu on ainutlaatuisen abstrakti. Mielestäni Suomen taiteilijapiireistä ei löydy toista taiteilijaa, jonka tuotanto olisi yhtä systemaattisen abstraktia. Airi kertoo ilmaisukielestään: ”Abstrakti taide antaa suurimman vapauden taiteilijalle toteuttaa omia ideoita ja omaa näkemystä”. Hänelle teoksissa tärkeitä ovat väri, hyvä sommittelu, liike ja muoto, joista muodostuu harmooninen kokonaisuus.

Kysyin Airilta onko hänellä taiteessaan esikuvia ja hän vastasi: ”Ei taiteilija tarvitse esikuvia, mutta Kandinskya olen aina kunnioittanut”.

Minä tutustuin Airi Kiannon guassimaalauksiin ensikertaa verkossa ja silloin päätin saman tien, että nämä mielenkiintoiset maalaukset täytyy saada nähtäville. Nyt ne ovat esillä Galleria Saimassa.

 

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!

 

Lea Karttunen
galleristi

 

Airi Kianto on opiskelut mm. Taideteollisessa korkeakoulussa ja Kankaanpään taidekoulussa. Hän on Suomen Taidemaalariliiton jäsen. Airi Kiannolla on omat ateljet Espoossa ja Rantasalmella.

 

Airi Kianto kertoi näyttelyn nimivalinnasta ja teoksesta:

Aavikkolaakso on erään näyttelyssä mukana olevan teoksen nimi. Karu kuuma aavikko on kiehtova vastakohta Pohjolan lumelle ja jäälle. Aavikkoalueethan ovat muinoin olleet korkeakulttuurialueita. Nykymuodossaan niitä on kuitenkin mahdoton asuttaa. Samoin asuminen voi usein vaikeutua Pohjolan kylmillä karuilla alueilla. Kaiken karuuden ja ankaruuden keskellä voimme kuitenkin yllättäen löytää ainutkertaista kauneutta.

Minulla on sisäinen tarve muuttaa lähiympäristöäni, kouluttaa sekä kehittyä taiteilijana. Toivon teosteni rikastavan ympäristönsä visuaalista sanomaa.


kianto_miracle_250px.jpg