valentina_250px.jpg

Galleriassa 16.1. – 10.2.2013

Valentina Toma'

E´IL TEMPO DEI COLORI BRILLANTI

Galleria Saiman näyttelykauden vuonna 2013 aloittaa italialainen, Suomessa asuva kuvataiteilija Valentina Toma'.

Valentina nimesi näyttelynsä rohkeasti E´IL TEMPO DEI COLORI BRILLANTI (On väriloiston aika). Nimi kuvaa täydellisesti hänen töitään, jotka hän loi iloksemme tammikuun hämäryyteen.

Näyttely on avoinna Galleria Saimassa 16.1. – 10.2.2013.

Tällä näyttelyllä hän myös aloittaa näyttelysarjansa Suomessa. Jo 90-luvulla sekä 2000-luvulla Toma'n töitä on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä niin Italiassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa (New York), Meksikossa (Mexico City) kuin Hong Kongissakin.

Nyt on meidän vuoromme – nautitaan ja iloitaan siitä.

Valentina Toma' on valmistunut Firenzen taideakatemiasta.
Hän muutti Helsinkiin vuonna 2010, mistä lähtien hän on maalannut tilaustöitä ja valmistellut ensimmäistä näyttelyään Suomessa. Galleria Saimassa näytteillä olevat työt ovat pääosin vuosilta 2011 ja 2012.

Valentina Toma'n öljyvärimaalauksia on vaikea asettaa tiettyyn kategoriaan. Niissä on vivahteita sekä pop-surrealismista että uusrealismista. Yhdistävät tekijät ovat juuri vahva värien käyttö, sekä kurinalainen maalaustekniikka, joista molemmista hän on saanut paljon kiitosta maailmalla. Lopputuloksena on syntynyt yllätyksellisiä ja hyvin voimakkaita teoksia.

- Olen pyrkinyt pääsemään irti filosofisesta teosten ylitulkinnasta. Mielestäni taiteen tehtävä on herättää jokaisessa katsojassa yksilöllisiä ajatuksia, joihin teosten kautta tarjoan jokaiselle avaimen. Se mihin oveen avain sopii on täysin katsojan itsensä päätettävissä, Valentina kuvailee. Hän myös kehoittaa katsojaa olemaan rohkea.

Toivon, että jokainen katsoja löytää oven saamalleen avaimelle ja nauttii sydämensä kyllyydestä väreistä ja muodoista, jotka Valentinen Toma’ t

arjoaa nyt meille.

Aloitetaan siis vuosi 2013 rohkeasti.

Lea Karttunen
galleristi