Galleriassa  10.-28.10.2012

Pekka Holopainen

MIELIKUVIA

maalauksia ja veistoksia

holopainen-haaveita-250px.jpgNäyttelyn nimi kuvaa nykypäivänä usein vallitsevaa yksinäisyyden ja eristäytyneisyyden tilaa. Osassa maalauksistaan Holopainen kuvaa tätä yhteiskunnallista tilannetta voimakkain värein. Kantaa ottaviin töihin muodostuu syvä, mutta haikea tunnelataus.

Holopaisen siveltimen vedot ovat leveitä ja rytmikkäitä. Muoto on milloin vapaa, milloin tiukan kahlittu suljettuun ääriviivaan.

Aluksi värit ohjaavat työskentelyäni - syntyy liike, kuvan rytmi ja kompositio. Kerroksittainen maalaustekniikkani rakentaa muodon tai abstraktin tilan, kertoo Holopainen.

Näyttelyn maalaukset koostuvat pääsääntöisesti kuluneen vuoden aikana valmistuneista töistä. Parinkymmenen akryylimaalauksen lisäksi näytteillä on kahdeksan pronssiveistosta, jotka muodostavat yhtenäisen sarjan.Pekka Holopainen (s. 1947) on syntyjään Mikkelistä. Kuvataidekoulutuksen hän sai Taideteollisessa korkeakoulussa vuosina 1973-1977. Valmistumisen jälkeen hän piti maalaamisessa lähes 30 vuoden tauon. Tuntumaa kuvanveistoon hän sen sijaan on ylläpitänyt osallistumalla säännöllisesti lukuisille kursseille.

Pekka Holopainen on maalannut aktiivisesti vuodesta 2007 ja pitänyt viisi omaa näyttelyä sekä osallistunut muutamaan ryhmänäyttelyyn.

Holopainen-veistosryhma2_250px.jpg