Galleriassa 8.8.-26.8.2012

Mari Vuolanto

VARJOISTA – kuvia ihmisyyden rajalta

Piirustus on jotain alkukantaista – piste, viiva, taso. Yksinkertaista, toteavaa; ei mitään turhaa.

Teoksissani on yksi figuuri, joka toistuu, joka on samalla monta. Se ei ole kaikki vaan pikemminkin ei-kukaan.

Olen nimennyt teokseni varjoiksi, koska se ilmentää ihmisen esittämistä kuvana: olemassa olevan ja kuvitteellisen rajalla oloa, kaksiulotteisuutta, värittömyyttä. Ihmisen varjo on yhteydessä elämään mutta ei koskaan olemassa ilman isäntäänsä. Se ei yksinään voi olla elävä, sillä ei ole omaa materiaalisuutta, mutta se on aina kosketuksessa siihen.

Ajattelen, että taiteen merkitystä voi kuvata varjon avulla. Se on yhtä aikaa sopivan vahva symbolina, mutta tarpeeksi väljä merkityksiltään. Varjolla ei ole omaa identiteettiä tai piirteitä. Varjoon yhdistyy myös negatiivisia mielikuvia.

Mari Vuolanto

www.marivuolanto.it

Kuvataiteilija Mari Vuolanto (-77) on kotoisin Helsingistä, ja asunut kohta kymmenen vuotta Mazzano Romanossa lähellä Roomaa. Mazzano on muinoin etruskien asuinalueisiin kuulunut, vanha kylä.

Vuolanto on opiskellut Lahden taideinstituutissa ja Venetsian taideakatemiassa, Italiassa. Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä sekä Suomessa että Italiassa, joista viimeisimpänä ”Moto Perpetuo” Studio DR:ssa Roomassa. Hän on osallistunut yksityisnäyttelyihin molemmissa kotimaissaan vuodesta 2000.

Galleria Saimalle ja meille kaikille on suuri ilo, kun saimme lahjakkaan suomalaisen taiteilijan maailmalta aloittamaan näyttelytoimintamme.

Näyttelyssään Galleria Saimassa hän esittää viimeaikaisia teoksiaan, joiden toteutuksessa hiilipiirustus yhdistyy tussilaveeraukseen.

Galleristi Lea Karttunen


drawing_2_250px.jpgdrawing_5_250px.jpgdrawing_7_250px.jpg