Galleriassa 13.-30.9.2012


Lea Karttunen

Akvarelleja


Galleria Saiman galleristi Lea Karttunen on myös itse taiteilija, ja Galleria Saiman seuraava näyttely esittelee galleristin omia töitä.

Näyttelytöistä osa on maalattu Italiassa - Italian keväässä - ja osa Suomessa, mutta niiden yhteen sitovana tekijänä on luonto.

Luonto ja luonnosta tulevat elementit inspiroivat minua kaikkein eniten. Luonto on yllätyksellinen ja ehtymätön luovuuden lähde galleristi-akvarellisti Lea Karttunen kommentoi omaa luovaa prosessiaan.

Lea Karttusen tuotannossa värin merkitys on tärkeä. Hänen muotokielensä perustana on aina malli, mitä hän kuvaa usein vain viitteellisesti juuri värien avulla. Väri ohjaa muotoa ei muoto väriä.
Lea Karttunen on kotoisin Orimattilasta. Suurimman osan elämästään hän on kuitenkin asunut pääkaupunkiseudulla. 

Lea Karttunen on opiskellut graafista suunnittelua Lahden muotoilu- ja taideinstituutissa ja toiminut kymmeniä vuosia graafisena suunnittelijana. Vuosien varrella hän on osallistunut useiden taiteilijoiden opetukseen ja suurimpina vaikuttajinaan akvarellitaiteen puolella hän pitää Marjukka Paunilaa ja Krista Kortelaista, joiden ohjauksessa hän on maalannut useina vuosina.

Lea Karttunen on pitänyt omia näyttelyitä muun muassa Galleria Hanna Kaarinassa vuosina 2010 ja 2011 sekä osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin.

lea_mazzanon_suklaamit_250px.jpglea_saniaisenolemus_250px.jpglea_variaatio2_250px.jpg